El jurat, format per experts mestres xarcuters, professionals en embotits i en gastronomia, ha valorat els productes pel seu aspecte extern i intern, la textura, els atributs organolèptics i de qualitat, a més del gust i l'aroma. En aquesta novena edició, el jurat ha estat format per: Pròsper Puig, Mestre artesà cansalader-xarcuter i gran Mestre de la Confraria del Gras i Magre; Jacint Arnau, Llicenciat en ciències químiques i doctor en veterinària, especialista en productes carnis; Victòria Esteban, Mestra artesana cansaladera-xarcutera, membre del patronat de la Fundació Oficis de la Carn; Júlia Gamissans, periodista, publicitària i xef, especialitzada en temàtiques socials i crítiques gastronòmiques; Teresa Colell, Dinamitzadora del Pla estratègic de l'alimentació a Catalunya; Pep Nogué, Cuiner i Director gastronòmic del Culinary Institute of Barcelona; Ramon Roset, Sommelier especialitzat en vins i formatges, director dels premis Vinari i subdirector de la revista digital Vadegust.cat; Salvador Garcia Arbós, Periodista, gastrònom i escriptor; Francesc Reina, Mestre artesà cansalader-xarcuter, professor de l'Escola de la Carn; Judit Càlix, periodista i directora de la revista Cuina; Eva Santiago, Cap de sala del Restaurant 15 Ous de les Preses; Enric Coderch, Director del programa de xef d'alta cuina del Culinary Institute of Barcelona; Núria May, Cuinera i tecnòloga dels aliments, dinamitzadora del teixit gastronòmic i d'agroproductors locals d'Osona; Xevi Codina, Artesà cansalader-xarcuter, guanyador botifarra d'ou tradicional 2023; Ramón Hernando, Artesà cansalader-xarcuter, guanyador botifarra d'ou singular 2023, Valentí Fàbregas, Mestre artesà cansalader-xarcuter, guanyador farcit carnaval 2023. Ha actuat com a secretari, amb veu i sense vot, Josep Dolcet, Director de l'Escola de la Carn.
Durant el tas de deliberació s’han fet dues rondes de tast per les categories de Millor Botifarra d’Ou Artesana Tradicional i Millor Botifarra d’Ou Artesana Singular. Els experts, un cop tastats els productes, els han puntuat. De les dues categories els 6 productes amb major puntuació han passat a la ronda final, en la que s’han escollit els premiats per cada categoria de botifarra d’ou (un guanyador, un segon premi i tres mencions especials.