34
Botifarres d'ou tradicionals
25
Botifarres d'ou singulars

Els guanyadors

Millor Botifarra d'Ou Artesana 2024
La guanyadora de la categoria Botifarra d'Ou Tradicional, Glòria Curto de La Carnisseria del Paulo de Camarles.
Millor Botifarra d'Ou Singular 2024
El guanyador de la categoria Botifarra Singular, Xavier Alemany de Xarcuteria Alemany de Girona.

Finalistes i mencions dels jurat

BOTIFARRA D'OU TRADICIONAL
Primera posició:
  • Glòria Curto – La Carnisseria del Paulo, Camarles.
Segona posició:
  • Carles Escofet - Escofet Oliver, Barcelona.
Menció del jurat:
  • Josep Viladecàs - Fussimanya, Tavernoles.
  • Jordi Vivet - Cal Vivet, Sentmenat.
  • Dani i Toni Molist - Cansaladeria Molist, Manlleu.
BOTIFARRA D'OU SINGULAR
Primera posició:
  • Xavier Alemany - Carnisseria Alemany, Girona. (Botifarra d’ou amb salsafins i carxofes)
Segona posició:
  • Manel Martín - Sabors amb Origen, Móra d’Ebre. (Botifarra d’ou de clotxa)
Menció del jurat:
  • Carlos Tarazaga de Los Extremeños, Pineda de Mar. (Botifarra d’ou amb tortell de Sant Antoni)
  • Mateu Vives - Can Vives, Calella. (Botifarra d’ou amb pera i formatge roquefort)
  • Jaume Molas - Can Molas, Vic. (Botifarra d’ou amb peus de porc i alls tendres)

Dinàmica del concurs

El jurat, format per experts mestres xarcuters, professionals en embotits i en gastronomia, ha valorat els productes pel seu aspecte extern i intern, la textura, els atributs organolèptics i de qualitat, a més del gust i l'aroma. En aquesta novena edició, el jurat ha estat format per: Pròsper Puig, Mestre artesà cansalader-xarcuter i gran Mestre de la Confraria del Gras i Magre; Jacint Arnau, Llicenciat en ciències químiques i doctor en veterinària, especialista en productes carnis; Victòria Esteban, Mestra artesana cansaladera-xarcutera, membre del patronat de la Fundació Oficis de la Carn; Júlia Gamissans, periodista, publicitària i xef, especialitzada en temàtiques socials i crítiques gastronòmiques; Teresa Colell, Dinamitzadora del Pla estratègic de l'alimentació a Catalunya; Pep Nogué, Cuiner i Director gastronòmic del Culinary Institute of Barcelona; Ramon Roset, Sommelier especialitzat en vins i formatges, director dels premis Vinari i subdirector de la revista digital Vadegust.cat; Salvador Garcia Arbós, Periodista, gastrònom i escriptor; Francesc Reina, Mestre artesà cansalader-xarcuter, professor de l'Escola de la Carn; Judit Càlix, periodista i directora de la revista Cuina; Eva Santiago, Cap de sala del Restaurant 15 Ous de les Preses; Enric Coderch, Director del programa de xef d'alta cuina del Culinary Institute of Barcelona; Núria May, Cuinera i tecnòloga dels aliments, dinamitzadora del teixit gastronòmic i d'agroproductors locals d'Osona; Xevi Codina, Artesà cansalader-xarcuter, guanyador botifarra d'ou tradicional 2023; Ramón Hernando, Artesà cansalader-xarcuter, guanyador botifarra d'ou singular 2023, Valentí Fàbregas, Mestre artesà cansalader-xarcuter, guanyador farcit carnaval 2023. Ha actuat com a secretari, amb veu i sense vot, Josep Dolcet, Director de l'Escola de la Carn.

Durant el tas de deliberació s’han fet dues rondes de tast per les categories de Millor Botifarra d’Ou Artesana Tradicional i Millor Botifarra d’Ou Artesana Singular. Els experts, un cop tastats els productes, els han puntuat. De les dues categories els 6 productes amb major puntuació han passat a la ronda final, en la que s’han escollit els premiats per cada categoria de botifarra d’ou (un guanyador, un segon premi i tres mencions especials.