Concurs Nacional de Botifarra d'Ou Tradicional 2022
10
febrer
DATA LÍMIT INSCRIPCIONS
14 - 15
febrer
Recepció dels productes participants
17
febrer
Proclamació pública dels resultats
Presentació

La Confraria del Gras i el Magre i la Fundació Oficis de la Carn són dues entitats del sector que entre els seus objectius s’hi inclou la promoció, foment i difusió dels oficis relacionats amb la carn i els productes carnis a Catalunya. Per altra part també s’esforcen en vetllar per la qualitat i la millora dels productes carnis tradicionals en el marc del ric patrimoni gastronòmic català, i a la vegada fomenten la innovació i la creativitat en els productes elaborats pels artesans del nostre país. En aquest marc convoquen per al proper mes febrer de 2022, el setè concurs per escollir la millor Botifarra d’Ou de Catalunya.

Tot i seguir en temps convulsos sanitàriament parlant, des de la Fundació i la Confraria del Gras i el Magre entenem que la nostra feina de promoció i difusió dels nostres productes tradicionals no es pot aturar, al contrari, hem de ser perseverants i potenciar, encara més, la presència dels nostres bons productes tradicionals de qualitat als mercats a l’abast de tots els consumidors, i en especial un embotits de festa com són la Botifarra d’Ou i el Farcit de Carnaval que ens han de portar a celebrar el Dijous Gras i el Carnaval com cal, això si respectant les mesures sanitàries, i posar una nota alegre i optimista en aquests moments grisos i ensopits. Heus ací raons contundents per una nova convocatòria.

Entre tots ens hem proposat que cada edició superi l’anterior, que les botifarres d’ou i farcits clàssics siguin els millors que mai s’hagin tastat, i les altres botifarres que concursen en la categoria de singulars, siguin realment singulars, ben espectaculars, amb propostes noves, creatives i coherents i ben equilibrades des d’un punt de vista culinari i gastronòmic. Aquests són els criteris que seran traslladats al jurat, per què ho tinguin en compte a l’hora d’emetre la seva opinió. Volem donar un salt qualitatiu important cercant l’excel·lència en les botifarres tradicionals, i les millors propostes gastronòmiques en les singulars.

Per això us animem a tots a treballar en la millora dels vostres productes tradicionals en la mesura que considereu en aquells aspectes que els fan únics i exclusius, i a aquells que feu noves propostes en botifarres singulars, us convidem a desenvolupar receptes coherents, equilibrades i que amb la base de la botifarra d’ou, sàpiguen mantenir i si cal millorar la personalitat, l’equilibri i l’harmonia entre els ingredients que l’haurien d’identificar.

En el sentit del que s’ha dit hem canviat alguns dels criteris d’avaluació de les botifarres, sobre tot pel que fa a les qualitats organolèptiques i de sabor, però també de coherència i originalitat. Aquestes són les indicacions que seran trameses al jurat per anar a la recerca d’aquelles botifarres que aportin una experiència sensorial ben diferenciada i, que en realitat facin dels productes guanyadors uns embotits excel·lents, originals i únics, capaços de sorprendre a qui ho consumeixi i donar prestigi a qui els elabori i mantingui viu l’esperit del concurs.

Ànims. Siguem feliços. Pesem, treballem, mengem, gaudim i vivim en groc per Carnaval.

Llarga vida a les Botifarres d’Ou i al Farcit de Carnaval.


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/oficisdelacarn/wp-includes/script-loader.php on line 2678