Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional 2021
14
maig
DATA LÍMIT INSCRIPCIONS
17 - 18
maig
Recepció de les llonganisses
20
maig
Proclamació pública dels resultats
Presentació

La Confraria del Gras i el Magre i la Fundació Oficis de la Carn, d’acord amb els seus objectius de promoció, foment i difusió dels oficis relacionats amb la carn i els productes carnis a Catalunya, i a la vegada de vetllar per la qualitat i la millora dels productes carnis tradicionals, i del foment de la innovació i la creativitat en els productes elaborats pels artesans del nostre país, convoquen per al proper mes maig de 2021, el quart concurs per escollir la millor Llonganissa tradicional de Catalunya.

Aquest és un concurs que s’organitza amb els objectius de promoció i difusió de les Llonganisses com a especialitats úniques i excepcionals del receptari gastronòmic tradicional de Catalunya. És en aquest sentit que l’organització ha fet un esforç important per recollir i ordenar els trets més destacats de totes les tipologies de Llonganisses que s’elaboren arreu de Catalunya, amb la finalitat de que totes puguin accedir al concurs, i el jurat primer i els consumidors després puguin valorar-ne la singularitat i personalitat de cada una d’elles.

I així, després d’aquest treball d’anàlisi i reflexió sobre les conclusions de les anteriors edicions i d’escoltar les valuoses aportacions del concursants i membres dels jurats, hem considerat oportú introduir alguns canvis per millorar diferents aspectes del concurs i sobre tot, adaptar-lo millor a la realitat de les Llonganisses tradicionals.

La primera novetat és el canvi de dates del concurs, molt més adaptades al cicle de producció de les llonganisses tradicionals, tal com ho havien demanat la majoria de concursants de les edicions anteriors.

La segona novetat ho fou l’organització, el passat mes de novembre, de la Jornada sobre l’Elaboració artesana de Llonganisses tradicionals a Catalunya, fruit del compromís de la Fundació en la formació dels productors per la millora de la qualitat dels seus productes.

I per últim en aquesta edició del concurs volem que tots els petits elaboradors de llonganisses, de llonganisses de pagès, de llonganisses de muntanya, de xolís i d’aquells altres embotits que responen al concepte de llonganissa, puguin participar al concurs en condicions d’igualtat. Per aquest motiu les bases del concurs contemplen els elements descriptius i els paràmetres específics d’avaluació que identifiquen els trets diferencials de cada producte.

Des de la Confraria del Gras i el Magre estem convençuts que aquests canvis suposen una millora substancial dels concurs, i esperem que contribueixin a la millora de la qualitat de les nostres llonganisses i que aquesta millora pugui ser apreciada pel consumidor.

Animem a tots els productors a presentar el vostres productes al concurs, a la vegada que us desitgem molta sort.

Anar a les bases del concurs
Inscripció al concurs