Les 22 llonganisses participants han competit en les tres categories: Llonganissa tradicional tipus pagès, Llonganissa tradicional tipus Plana de Vic i Llonganissa tradicional sense floridura. Els Carnissers - Xarcuters van aportar 4 unitats de llonganissa amb un pes superior als 600 g. cada una a la seu de la Fundació dels Oficis de la carn i, el dia 19 de maig, el jurat va fer el tast per tal d’escollir els guardonats.
En aquesta cinquena edició, el jurat ha estat format per: Pròsper Puig, Mestre artesà i Gran Mestre de la Confraria del Gras i el Magre; Salvador Garcia Arbós, periodista, gastrònom i escriptor; Pep Palau, gastrònom, assessor i divulgador gastronòmic, fundador del Fòrum Gastronòmic; Jaume Mora, Cuiner, propietari de la Fonda Farré de Baro (Pallars Sobirà); Dolors Guàrdia, Dra. Enginyera Agrònom, Investigadora del programa Tecnologia Alimentària IRTA-Monells; Anna Claret, Enginyera Tècnica Agrícola i Doctora en Tecnologia Alimentaria i Investigadora de l’IRTA; Jordi Icart Portell, Director Comercial d’Espècies Teixidor SL, Yolanda Presseguer, Mestra Artesana Cansaladera-Xarcutera i Professora de l’Escola dels Oficis de la Carn; Dani Molist Mas i Josep Lluís Porté Estop, Artesans Cansaladers-Xarcuters, guanyadors del 4t concurs nacional de llonganissa tradicional en les diferents tipologies. Va actuar com a secretari, amb veu i sense vot Josep Dolcet, Director de l’Escola de la Carn.