Concurs Nacional Llonganissa Tradicional 2024
02
maig
DATA LÍMIT INSCRIPCIONS
6 - 7
maig
Recepció dels productes participants
09
maig
Proclamació pública dels resultats
Presentació

La Confraria del Gras i el Magre i la Fundació Oficis de la Carn en compliment dels seus objectius de promoció, foment i difusió dels oficis relacionats amb la carn i els productes carnis a Catalunya, i de vetllar per la qualitat i millora dels embotits tradicionals elaborats pels artesans del nostre país, convoquen per al proper mes maig de 2024, el sisè concurs per escollir la millor Llonganissa Tradicional de Catalunya.

Després de les cinc edicions anteriors, en les quals hem pogut gaudir de la confiança creixent dels professionals, ens refermem en el convenciment que la feina de promoció i difusió dels nostres productes tradicionals no s’ha d’aturar. Ans al contrari, hem de ser perseverants i potenciar, encara més, la seva presència als mercats posant-los a l’abast de tots els consumidors en especial la Llonganissa tradicional com a producte d’excel·lència fruit de la tradició elaboradora dels cansaladers de Catalunya.

Al llarg dels anys entre tots ens hem proposat fer de cada edició una edició especial, on les llonganisses tradicionals siguin cada vegada millors i més conegudes gràcies, en primer lloc a l’esforç i la valentia dels professionals que porten les llonganisses a concurs, però també gràcies a les conclusions i consells que se n’extreuen de les aportacions dels membres del jurat i a les accions de formació associades al concurs.

Per això, animem a tots a treballar en la millora de les llonganisses en aquells aspectes que les fan úniques i exclusives. I a aquells que dubten o no gosen a portar-les a concurs per la raó que sigui dir-los que parlin amb els seus companys que si ho han fet.

Les indicacions al jurat seran anar a la recerca d’aquelles llonganisses que aportin una experiència sensorial ben diferenciada, una tècnica acurada i que es respecti l’essència de la tradició sense renunciar als avenços tecnològics perquè facin de les llonganisses uns embotits excel·lents i únics capaços de sorprendre a qui ho consumeixi, donant prestigi a qui els elabori i visibilitat i promoció a tot el sector cansalader i xarcuter.

Per acabar en aquesta edició no està convocat el premi al millor Xolís. Creiem que la feina de difusió d’aquest embotit fora del seu territori natural ja està feta, pel que hem considerat més oportú i més coherent iniciar els treballs per traslladar a les comarques Pirinenques la idea d’un concurs d’elaboració tradicional amb l’objectiu d’ajudar a dinamitzar i mobilitzar els productors del territori, reforçant així la presència de productes de proximitat i la preservació del patrimoni gastronòmic en origen.

La llonganissa és sinònim de felicitat. Siguem feliços!

x
La vostra inscripció s'ha realitzat satisfactòriament.
Us recordem que heu d'entregar el vostre producte -etiquetat individualment i de forma correcta- el 6 o 7 de maig a la Fundació Oficis de la Carn (C. Consell de Cent, 80 - 08015 Barcelona) en l'horari de 09:00h a 13:30h i 15:30h a 18:00h.