Els guanyadors

Primer premi
Llonganissa tipus Pagès
Dolors Toló
de Ca d’Antema (La Plana de Mont-ros)
Primer premi
Llonganissa tipus Plana de Vic
Xevi Codina
Cansaladeria Codina (Taradell)
Segon premi
Llonganissa tipus Pagès
Albert Codina
Embotits del Collsacabra (Cantonigròs)
Segon premi
Llonganissa tipus Plana de Vic
Sergi Mas
Embotits Vall del Ges (St. Pere de Torelló)

Dinàmica del concurs

Les 21 llonganisses participants han competit dues categories: Llonganissa tradicional tipus pagès i la Llonganissa tradicional tipus Plana de Vic. Els Carnissers - Xarcuters van aportar 4 unitats de llonganissa amb un pes superior als 600g cada una a la seu de la Fundació dels Oficis de la carn i, el 8 de maig, el jurat va fer el tast per tal d’escollir els guardonats.

En aquesta sisena edició, el jurat ha estat format per Pròsper Puig, mestre artesà i Gran Mestre de la Confraria del Gras i el Magre que actua com a president; Salvador Garcia Arbós, periodista, gastrònom i escriptor; Pep Palau, gastrònom, assessor, divulgador gastronòmic i fundador del Fòrum Gastronòmic; Jacint Arnau, llicenciat en ciències químiques, doctor en veterinària i especialista en productes carnis; Paula Molés, periodista, comunicadora gastronòmica i directora del programa Un restaurant caníbal a Berlín de Catalunya Ràdio; Ramon Roset, sommelier especialitzat en vins i formatges, director dels Premis Vinari i Subdirector de la revista digital Vadegust.cat; Isaac Gelabert, productor del Fòrum Gastronòmic i director de la Fira Làctium; Yolanda Presseguer, mestra artesana cansaladera-xarcutera i professora de l’Escola de la Carn, i Sònia Freixas i Josep Terradellas, mestres artesans cansaladers-xarcuters i guanyadors de l’anterior edició del concurs. Ha actuat com a secretari Josep Dolcet, director de l’Escola de la Carn.